Välkommen till UTK-hallen!

UTK-Hallen i Uppsala

UTK-hallen är en multianläggning.
​​​​​​​Under två tak finns nio hardcourt tennisbanor, fyra grusbanor, multihall med badminton, padel, bordtennis samt två squashbanor och hyresgästen UP Uppsala. 

​​​​​​​Utbud


I UTK-hallen finns en av Sveriges största tennisklubbar, Upsala Tennisklubb
Upsala Tennisklubb driver en stor och mycket omtyckt tennisverksamhet för barn, ungdomar och vuxna.

Hallen lämpar sig mycket väl för större evenemang, bl.a så spelas Junior SM i tennis, ATP-tväling på Futurenivå, SuperVintertour, SM-badminton samt nationella tennistävlingar i hallen. I anläggnings hjärta finns finns en välsorterad racketshop. Passa på att stränga om ditt racket eller provspela den allra senaste modellen från de största leverantörerna.

Här finns även ett träningscenter med fokus på funktionell träning som drivs av UP Upsala. 


Historia


AB UTK Hallen bildades redan 1960. Aktiebolagets uppgift är att driva anläggningen. Alla investeringar planeras i samråd med Upsala Tennisklubb och genomförs sedan av aktiebolaget.  Sedan 2007 har vi investerat ca 1 miljon kronor varje år i förbättringar av anläggningen. Dessa investeringar har skett med egna medel.
 
Under 2013 var expansionstakten intensiv med ombyggnad av badmintonhallen till träningslokal för Ultimate Performance samt ombyggnad av Idrottshall till multihall för badminton , golf och andra sporter. Den mest omfattande investeringen var byggandet av 4 helt nya utomhusbanor för tennis i anslutning till hallen. Den investeringen möjliggjordes med bidrag från Riksidrottsförbundet (RF) och utökad/förhöjd kommunal borgen. Nu är anläggningen en året-runt-anläggning.
 
AB UTK Hallen äger anläggningen och har en tomträtt på marken från kommunen. Varje år betalas en tomträttsavgäld. Aktierna är 100 st à 1.000:- och ägs av Upsala Tennisklubb. Vid klubbens årsmöte väljs medlemmar till aktiebolagets styrelse.
UTK Hallen i UppsalaUTK Hallen i Uppsala
7102bdb07e79d5ba922082a2885b3e8f524a83dce6210