Tennis

Tennisakademin

- Tennis för alla!

Välkomna till Höstterminen 2017!


Upsala Tennisklubb bedriver en mycket stor och populär Tennisverksamhet, närmare 700 unika spelare deltar varje vecka i organiserad träning med tränare.
​​​​​​​
Schemat publiceras här på vår hemsida under v. 34 och kurserna startar v.35.
Har ni några frågor eller funderingar kan ni vända er till andreas@utk.se.

​​​​​​​Upsala Tennisklubb driver en stor och omtyckt Tennisverksamhet. Här finns något för alla, från 3-åringen på tennislekis till vuxenkurs för alla åldrar.
​​​​​​​
Verksamheten är uppdelad i fyra delar:
Tennislekis i UppsalaTennislekis i Uppsala
IMG 6961

Tennislekis


För 3 -6 åringarna, där barnen på ett lekfullt sätt tränar för att öka den motoriska förmågan samt öga-hand koordination, där racket och bollar är ett givet inslag.

Disney On Ice Minitennis

För de barn som lära sig att spela från grunden rekommenderar vi Minitennis. Fokus ligger på grundlig teknikinlärning, rörelse och motorik. Lektionerna hålls på mindre bana och med mjuka långsamma bollar. Här lär vi oss grunderna för att ta steget ut på fullstor tennisbana. 

Stort tack till Disney On Ice som som har varit en sponsor för de allra yngssta i många år!

Barn & Ungdom


I barn-och ungdomsutbildningen använder vi oss av olika typer av bollar, allt anpassat efter nivå och ålder. Vi lär oss grunderna i tennis, samt slipar på detaljerna. Här är matchspel ett naturligt inslag.

​​​​​​​Ni kan önska att spela 1-3 gånger i veckan, varje lektion är 60 min lång. Barn-och ungdomskurserna riktar sig till dig mellan 9-17 år. De flesta träningarna i barn-och-ungdomskurserna är på helgerna.
Barn & ungdomstennis i UTK HallenBarn & ungdomstennis i UTK Hallen
IMG 8311
Vårt Advantage UTK lag i tennisVårt Advantage UTK lag i tennis
IMG 7086

Advantage UTK


Advantage UTK är träningen för våra tävlingsjuniorer upp till 18 års ålder. Spelare med det extra drivet samt träning- och tävlingsvilja spelar upp till 8 timmar tennis i veckan där både gruppträning och mycket matchspel står på schemat.

På sikt är målet att spelarna representerar våra A-lag och först tar vägen via tennisgymnasiet. Idag representerar ca 40 tävlingsjuniorer Advantage UTK.

Spetsen i tennisakademin är våra elit-lag för heltidssatsande tennisspelare med individuellt- och tävlingskoncept, inklusive Traveling Coach för såväl nationella som internationella tävlingar. Idag spelar herrarna i Elitserien med ett SM-guld från 2014 och damerna spelar i Elitserien från och med säsongen 2016/2017.

Vuxenkurs


Riktar sig till alla som vill spela tennis. Alltifrån nybörjaren som vill lära sig grunderna till den avancerade spelaren som önskar att lära sig tex en maskerad stoppboll. Matchspel är ett naturligt inslag.

​​​​​​​Vi spelar 1-3 gånger i veckan, varje lektion är 60 min. Vuxenkurserna riktar sig till dig som är mellan 18-99 år. 
Vuxenkurs i tennisVuxenkurs i tennis
Vuxenkurs 3