UTK-Hallen i Uppsala

UTK-hallen är en multianläggning. Under två tak finns tio hardcourt tennisbanor, multihall med badminton/innebandy/golfträning, pingisbord samt två squashbanor.

30 oktober 2017
 

Byggboomen fortsätter i Uppsala.
 
Vi är lättade över att inte har börjat bygga.
Du som följer med i media kan knappast ha undgått att se att priserna stiger. Det senaste exemplet är renoveringen av Stadshuset i Uppsala. Den ursprungliga budgeten spricker och går över miljardstrecket. Vår budget och borgen får inte överskridas.
 
Därför fortsätter vi och nagelfar vårt behov, ritningar och kostnader för att hitta en lösning som vi har råd med. Kalkyler och utvärdering pågår. Som föreningsägd anläggning har vi inte samma resurser som en kommunbyggd anläggning.
Målsättningen är fortfarande att Nya UTK hallen ska vara klar i september 2018.171012

Byggboom i Uppsala påverkar Nya UTK Hallen.
 
 
Ni känner säkert till att den nya Fotbollsarenan på Studenternas Idrottsplats kostar ca 100 miljoner kronor mer än den ursprungliga kalkylen. Kommunen tog efter noggrant övervägande ändå beslutet att bygga. Det är ett av många exempel på den byggboom som just nu råder i Uppsala. Byggkranarna är många. Vi bor i en av Sveriges mest expansiva regioner.
 
Priserna stiger vilket påverkar efterfrågan och utbud och därför också kalkylen för bygget av Nya UTK Hallen. För oss är det dock inte lika lätt att dra på oss kostnader över budget. Vi som förening har inte de ekonomiska musklerna som en kommun har. Vår kommunala borgen är på 35 miljoner och den kan inte överskridas. Vi vill ha marginal och ligga under den summan.
 
Vårt ansvar gentemot UTK:s medlemmar är att göra rätt från början och därför jobbar vi just nu med att säkerställa att grundläggning och konstruktioner är dimensionerade för ändamålet. Vi nagelfar kalkyler och behovet utöver de 4 nya tennisbanorna i ”tältet”. Det innebär att den ursprungliga tidsplanen och ritningen kommer att justeras. Vilka ändringar det blir värderar vi den närmaste månaden. Klart är att vi kommer att bygga allt i en etapp under 2018 för att spara pengar. Målet är att Nya UTK Hallen står klar i mitten av september 2018. Mer information kommer i slutet av oktober.
 
 
Med vänliga hälsningar
 
Styrelsen i AB UTK Hallen
Danne, Roger, Tomas, Lasse

​​​​​​​Utbud


I UTK-hallen finns en av Sveriges största tennisklubbar, Upsala Tennisklubb
Upsala Tennisklubb driver en stor och mycket omtyckt tennisverksamhet för barn, ungdomar och vuxna.

Hallen lämpar sig mycket väl för större evenemang, bl.a så har Junior SM i tennis, ATP-tväling på Futurenivå, SuperVintertour, SM-badminton samt nationella tennistävlingar arrangerats i hallen. I anläggnings hjärta finns finns en välsorterad racketshop. Passa på att stränga om ditt racket eller provspela den allra senaste modellen från de största leverantörerna.

Här finns även ett träningscenter med fokus på funktionell träning som drivs av Ultimate Performance.

Under inomhussäongen har RIG golf sin träningsbas i UTK-hallen.
Nybyggnation av UTK Hallen i Uppsala, nära knivstaNybyggnation av UTK Hallen i Uppsala, nära knivsta

Historia


AB UTK Hallen bildades redan 1960. Aktiebolagets uppgift är att driva anläggningen. Alla investeringar planeras i samråd med Upsala Tennisklubb och genomförs sedan av aktiebolaget.  Sedan 2007 har vi investerat ca 1 miljon kronor varje år i förbättringar av anläggningen. Dessa investeringar har skett med egna medel.
 
Under 2013 var expansionstakten intensiv med ombyggnad av badmintonhallen till träningslokal för Ultimate Performance samt ombyggnad av Idrottshall till multihall för badminton , golf och andra sporter. Den mest omfattande investeringen var byggandet av 4 helt nya utomhusbanor för tennis i anslutning till hallen. Den investeringen möjliggjordes med bidrag från Riksidrottsförbundet (RF) och utökad/förhöjd kommunal borgen. Nu är anläggningen en året-runt-anläggning.
 
AB UTK Hallen äger anläggningen och har en tomträtt på marken från kommunen. Varje år betalas en tomträttsavgäld. Aktierna är 100 st à 1.000:- och ägs av Upsala Tennisklubb. Vid klubbens årsmöte väljs medlemmar till aktiebolagets styrelse.
7102bdb07e79d5ba922082a2885b3e8f524a83dce62107102bdb07e79d5ba922082a2885b3e8f524a83dce6210
7102bdb07e79d5ba922082a2885b3e8f524a83dce6210